“Nood aan opgeleide transportbediendes”

November 17, 2017

Vanaf dit schooljaar biedt het provinciaal centrum voor volwassenenonderwijs Toekomstonderwijs de opleiding transportbediende aan. Een veel gevraagd profiel: in de vacaturedatabank van de VDAB staan momenteel 434 openstaande vacatures voor transportbediendes in de provincie Antwerpen. Gedeputeerde Inga Verhaert, bevoegd voor provinciaal onderwijs, ontdekt tijdens een bezoek op 17 november aan het Antwerpse bedrijf Gosselin Logistics wat de job van een transportbediende inhoudt.

De Haven van Antwerpen is de tweede grootste haven van Europa. Bedrijven zijn dan ook continu op zoek naar geschoold personeel om mee te draaien in deze boeiende sector van transport- en logistiek. Transportbediendes zorgen ervoor dat de stroom van goederen in goede banen wordt geleid. Zo ook in het Antwerpse bedrijf Gosselin Logistics waar Inga Verhaert een rondleiding krijgt achter de schermen van de transport- en logistieke sector.

“Toekomstonderwijs speelt volop in op de noden van Antwerpse havenbedrijven en de luchthaven in Deurne”, aldus pedagogisch directeur Ad Doom. “Daarom biedt dit provinciaal centrum voor volwassenenonderwijs vanaf dit schooljaar voor het eerst de opleiding transportbediende aan.”

Transportbediendes hebben dagelijks contact met klanten en chauffeurs uit binnen- en buitenland. Ze beheren magazijnen, orders en voorraden en vullen transportdocumenten in. Transportbediende is een van de handelsopleidingen die Toekomstonderwijs aanbiedt aan volwassenen vanaf 18 jaar. Met het certificaat transportbediende kan je onmiddellijk aan de slag als administratief medewerker in een KMO of een groter bedrijf in de logistieke sector.

Interesse? Kom dan in december of januari naar een van onze infomomenten voor advies op maat.

← Terug naar overzicht