Nieuw! Voorbereiding selectieproeven politie-inspecteur

June 16, 2017

Interesse in een toekomst bij de politie? Verhoog je kans op slagen en bereid je voor op de selectieproeven via CVO Toekomstonderwijs.

Om aan de slag te gaan als politie-inspecteur bij de Lokale Politie Antwerpen, moet je slagen voor een aantal selectieproeven:

  • Cognitieve vaardigheidsproef
  • Sportproef
  • Persoonlijkheidsonderzoek
  • Medische geschiktheidsproef
  • Selectiecommissie

In samenwerking met de Lokale Politie Antwerpen start CVO Toekomstonderwijs in oktober 2017 een opleidingstraject voor toekomstige politie-inspecteurs. Via deze opleiding kan je je voorbereiden op de cognitieve vaardigheidsproef en het gesprek met de selectiecommissie.

Voorbereiding cognitieve vaardigheidsproef

Deze proef test je redeneervermogen, hoe je informatie verwerkt en met cijfers kunt omgaan. Ook test men je kennis van de Nederlandse taal (spelling en grammatica) en of je een objectief verslag van een gebeurtenis kan opstellen.

Praktisch

De voorbereiding op de cognitieve vaardigheidsproef loopt van 3 oktober tot 6 februari. De lessen vinden plaats op dinsdagavond van 18.30u tot 22u in Campus PIVA, Desguinlei 244, 2018 Antwerpen. Deze opleiding van 80 lestijden kost 18,2 euro (cursusmateriaal inbegrepen).

Voorbereiding selectiecommissie

De selectiejury, bestaande uit vertegenwoordigers van Lokale Politie Antwerpen en de federale politie, gaat dieper in op de competenties waarover een goede inspecteur moet beschikken.

Praktisch

De voorbereiding op het gesprek met de selectiecommissie loopt van 5 oktober tot 8 februari. De lessen vinden plaats op donderdagavond van 18.30u tot 22u in Campus PIVA, Desguinlei 244, 2018 Antwerpen. Deze opleiding van 80 lestijden kost maximum 78,2 euro (cursusmateriaal inbegrepen). Informeer je bij het onthaal of je recht hebt op vermindering van het inschrijvingsgeld.

Meer informatie en inschrijven

Van 9 tot 16u kan je je inschrijven op Campus Maalboot, Maalbootstraat 19, 2660 Hoboken.

Van 18 tot 20u kan je terecht op Campus PIVA, Desguinlei 244, 2018 Antwerpen.

Vergeet je identiteitskaart niet.

← Terug naar overzicht