Opleidingen

Er zijn twee manieren om als volwassene je diploma Secundair Onderwijs te behalen. Of je volgt bij Toekomstonderwijs een ASO-opleiding. Of je combineert onze opleiding Algemene Vorming  met een diplomagerichte beroepsopleiding.

Toekomstonderwijs biedt drie diplomagerichte beroepsopleidingen aan in de richting Handel. Maar je kan de opleiding Algemene Vorming ook combineren met een beroepsopleiding uit een ander onderwijscentrum.

Maak je keuze uit de studiegebieden hieronder voor meer informatie over de modules en voorwaarden.

Algemene Vorming:

Aanvullende Algemene Vorming:  In deze opleiding volg je algemene vakken zoals Nederlands, wiskunde en ICT. In combinatie met een beroepsgerichte opleiding behaal je met Aanvullende Algemene Vorming je diploma Secundair Onderwijs. NIEUW! Vanaf september 2018 kan je in 1 schooljaar je certificaat behalen in avondschool.

ASO:

 Handel:

  • Medisch bediende: Met dit certificaat kan je de administratie doen in een ziekenhuis, bij een dokter of groepspraktijk.
  • Secretariaatsmedewerker: Met dit certificaat kan je onmiddellijk aan de slag op het secretariaat van een KMO of groter bedrijf.
  • Transportbediende: Met dit certificaat kan je aan het werk als administratief medewerker in de transportsector.

Extra opleidingsmodules

  • Bedrijfsbeheer: Met dit getuigschrift kan je onmiddellijk starten als zelfstandige.
  • Voorbereiding op selectieproeven politie-inspecteur: Interesse in een toekomst bij de politie? Wij bieden een traject aan voor kandidaat politie-inspecteurs. Zo heb je meer kans op slagen voor de selectieproeven van politie-inspecteur.
  • OPSTAP (vervolgtraject OKAN): Wat na OKAN? Ben je ouder dan 18 jaar en wil je jouw diploma secundair onderwijs? Wij werken samen met jou aan je kennis en schoolvaardigheden om je slaagkansen te verhogen.

Andere beroepsopleidingen:

Onze partner CVO Provincie Antwerpen biedt ook beroepsopleidingen aan waarmee je, in combinatie met onze opleiding Algemene Vorming, je diploma Secundair Onderwijs behaalt.

Een overzicht van alle diplomagerichte beroepsopleidingen vind je op de website van de Federatie Tweedekansonderwijs Vlaanderen.