‘Geen diploma hebben, was toch altijd een gemis’

October 2, 2018

Nadat ze door ziekte haar werk niet meer kon doen, gooide Laurence (48) het over een totaal andere boeg. Over twee jaar hoopt ze haar diploma secundair te behalen en te starten met haar eigen kinder- en tienerkledinglijn.

Het leven was niet altijd lief voor Laurence. In het derde middelbaar kreeg ze een zwaar ongeval waardoor ze 2 jaar moest revalideren. Terug op school viel het leeftijdsverschil met haar jongere klasgenoten haar erg tegen. ‘Ik kon me nauwelijks motiveren om naar de les te gaan’, zegt ze.

Laurence ging aan het werk in de horeca. Als zaalverantwoordelijke en later als cafébazin. Totdat ze 3 jaar geleden ziek werd. Fybromyalgie was het verdikt. Urenlang rechtstaan lukte niet meer. Thuis schafte ze zich een naaimachine aan en begon ze kledij te maken voor haar dochter en haarzelf.

Diploma secundair onderwijs

Om nieuwe stofjes in te slaan, bezocht ze het Stoffen Spektakel in Antwerp Expo. Op de stand van CVO Provincie Antwerpen vertelde men haar dat ze via de opleiding Maatwerk damespatronen in combinatie met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming haar diploma secundair onderwijs kan behalen. ‘Geen diploma hebben, was toch altijd een gemis’, zegt Laurence. ‘Ik weet dat ik geen dommerik ben, maar heb geen papiertje om dat te bewijzen.’

In 2 jaar een diploma

Sinds september volgt ze 2 dagen per week de opleiding Maatwerk damespatronen op campus PIVA in Antwerpen en een halve dag de opleiding Aanvullende Algemene Vorming bij CVO Toekomstonderwijs in Hoboken. Als ze beide opleidingen afrondt, behaalt ze zo haar diploma secundair onderwijs.

Voor de opleiding Aanvullende Algemene Vorming behaalde Laurence via proeven veel vrijstellingen. Over 2 jaar hoopt ze haar diploma in handen te hebben. ‘Mijn dochter van 6 vindt het geweldig dat ik ook naar school ga’, zegt ze. ‘En mijn zonen zijn blij dat ik nu wel de kans krijg om te studeren.’

Wil jij ook een diploma secundair onderwijs? Bekijk ons opleidingsaanbod en kom naar een van onze infomomenten.

← Terug naar overzicht