Behaal je certificaat Algemene Vorming op 1 jaar in avondschool

May 25, 2018

Wie als volwassene zijn of haar diploma secundair onderwijs wil behalen, moet daarvoor 2 opleidingen volgen: een beroepsgerichte opleiding en aanvullende algemene vorming. Die laatste kan je vanaf september 2018 nu ook op 1 jaar tijd in avondschool afronden.

In de opleiding Aanvullende Algemene Vorming volg je modules als Nederlands, wiskunde en ICT. Volwassenen vanaf 18 jaar kiezen bij Toekomstonderwijs tussen lessen overdag of ’s avonds.

Avondles

De lessen ‘s avonds vinden plaats van 18.30 tot 22 uur van maandag tot en met donderdag in Hoboken. Wie de opleiding in avondschool start in september, kan in juni zijn certificaat behalen.

Overdag vinden de lessen elke weekdag plaats tussen 8.50u en 18.30u in Hoboken.

Voordelen

Je kiest elk semester hoeveel uur les je wil volgen en wanneer. Zo kan je de opleiding combineren met je gezin, hobby’s of werk.

Op basis van bijvoorbeeld schoolrapporten of testen kan je een vrijstelling krijgen voor modules.

In onze opleiding Aanvullende Algemene Vorming werken we niet met examens. Op basis van taken en toetsen tijdens het semester bekijkt de leerkracht of je geslaagd bent voor een module.

Beroepsgerichte opleiding

Als je daarnaast ook je certificaat behaalt van een beroepsgerichte opleiding, bijvoorbeeld transportbediende, procesoperator chemie of kok, krijg je een diploma secundair onderwijs. Met dit diploma kan je starten aan de hogeschool of universiteit of aan de slag op de arbeidsmarkt.

Praktisch

Interesse? Kom naar een van onze infomomenten. Samen met een van onze medewerkers bekijken we jouw leertraject.

← Terug naar overzicht