Opleidingen

Er zijn twee manieren om als volwassene je diploma Secundair Onderwijs te behalen. Of je volgt bij Toekomstonderwijs een ASO-opleiding. Of je combineert onze opleiding Algemene Vorming  met een diplomagerichte beroepsopleiding.

Toekomstonderwijs biedt vier diplomagerichte beroepsopleidingen aan in de richting Handel. Maar je kan de opleiding Algemene Vorming ook combineren met een beroepsopleiding uit een ander onderwijscentrum.

Maak je keuze uit de studiegebieden hieronder voor meer informatie over de modules en voorwaarden.

Algemene Vorming:

Aanvullende Algemene Vorming:  In deze opleiding volg je algemene vakken zoals Nederlands, wiskunde en ICT. In combinatie met een beroepsgerichte opleiding behaal je met Aanvullende Algemene Vorming je diploma Secundair Onderwijs.

ASO:

 Handel:

  • Medisch bediende: Met dit certificaat kan je de administratie doen in een ziekenhuis, bij een dokter of groepspraktijk.
  • Secretariaatsmedewerker: Met dit certificaat kan je onmiddellijk aan de slag op het secretariaat van een KMO of groter bedrijf.
  • Transportbediende: Met dit certificaat kan je aan het werk als administratief medewerker in de transportsector.

Andere beroepsopleidingen:

Beroepsopleidingen bij andere centra: In combinatie met onze opleiding Algemene Vorming behaal je met deze beroepsopleidingen je diploma Secundair Onderwijs.